Focul haric va ajunge la Chișinău în această seară, în jurul orei 20:00

Focul haric va ajunge la Chișinău în această seară, în jurul orei 20:00
Sursa foto: mitropoliabasarabiei.md.

Sfânta Lumină va fi întâmpinată în scuarul catedralei mitropolitane „Nașterea Domnului” din Chişinău, de unde va fi împărţită preoţilor şi credincioşilor, în seara zilei de sâmbătă, 4 mai, între orele 19:00 – 20:00, anunță Mitropolia Moldovei.

Astfel, în Noaptea de Înviere, Sfânta Lumină va ajunge în toate Parohiile și Mănăstirile din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din R. Moldova.

Totodată, Mitropolia Basarabiei a anunțat că înainte de slujba de Înviere la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” de pe Ștefan cel Mare și Sfânt, din Chișinău, Mitropolitul Petru al Basarabiei, alături de o delegație a Centrului Eparhial Chișinău, va participa la procesiunea de primire a Sfintei Lumini, care va avea loc la Aeroportul Internațional Chișinău, în jurul orei 20:00.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Ulterior, delegația condusă de Înaltpreasfințitul Petru se va îndrepta spre Paraclisul Mitropolitan „Sf. Ioan Teologul” de pe strada 31 August 1989, Nr. 161, și o va împărți preoților din fiecare protopopiat și parohie a Mitropoliei Basarabiei, enoriașilor și oficialilor prezenți la procesiune.

Mitropolia Basarabiei a precizat că lumina Sfântă va ajunge la credincioșii din R. Moldova cu o cursă avia specială, pusă la dispoziție de Patriarhia Română.

Peste 450 de pompieri și salvatori vor fi la datorie în Noaptea Învierii
În Noaptea Învierii, peste 450 de pompieri și salvatori din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), cu 160 de unități de tehnică, vor fi la datorie pentru prevenirea și lichidarea consecințelor situațiilor de risc. În preajma sărbătorilor Pascale, IGSU amintește oamenilor…