Fermierii polonezi au deblocat toate punctele de trecere a frontierei cu Ucraina

Fermierii polonezi au deblocat toate punctele de trecere a frontierei cu Ucraina
Sursa foto: dpsu.gov.ua

Toate punctele de frontieră polono-ucrainene au fost deblocate. Potrivit Poliției de Frontieră din Ucraina, în punctul Hrebenne-Rava-Ruska, ultimul rămas blocat, a fost reluată circulația transportului începând de luni, 29 aprilie, ora 10:00.

Potrivit autorităților de la Kiev, înregistrarea și circulația camioanelor pe ambele direcții se efectuează în regim obișnuit.

În același timp, camioanele care transportă cereale nu au voie să intre în Polonia. Autoritățile de la Varșovia au anunțat că acest tip de marfă poate călători pe teritoriul Poloniei exclusiv în regim de tranzit.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

În acest context, polițiștii de frontieră solicită șoferilor și transportatorilor să țină cont de aceste informații atunci când planifică transportul internațional.

Pe 22 aprilie, fermierii polonezi au deblocat toate punctele de frontieră cu Ucraina, cu excepția punctului Hrebenne-Rava-Ruska.

În noiembrie anul trecut, transportatorii și fermierii polonezi au blocat punctele de frontieră cu Ucraina până la jumătatea lunii ianuarie. Atunci, transportatorii polonezi au ajuns la un acord cu guvernul.