Femeile antreprenoare din R. Moldova pot obține granturi în valoare de până la 600 de mii de lei

Femeile antreprenoare din R. Moldova pot obține granturi în valoare de până la 600 de mii de lei
Imagine simbol. Sursa foto: PNUD Moldova

Femeile antreprenoare din întreaga țară sunt încurajate să își dezvolte afacerile, iar cele la început de cale - să le inițieze. Prin intermediul Programului de susținere a Antreprenoriatului Feminin, lansat vineri, în satul Bardar, acestea vor putea accesa granturi în valoare de sute de mii de lei.

Mai exact, antreprenoarele care abia intenționează să lanseze afaceri vor putea beneficia de suport financiar nerambursabil în valoare de până la 200.000 lei. Pentru femeile care gestionează întreprinderi în dezvoltare se prevede acordarea unor granturi de până la 600.000 lei.

În acest sens, anul trecut a fost semnat un contract de grant cu Uniunea Europeană de finanțare a programelor de suport implementate de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), în valoare totală de 8 milioane euro, pentru o perioadă de trei ani. Din această contribuție, circa 720.000 de euro sunt destinați Programului de susținere a Antreprenoriatului Feminin.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Programul oferă atât sprijin financiar, cât și asistență tehnică pentru creșterea și durabilitatea afacerilor gestionate de femeile din R. Moldova. În același timp, Guvernul urmărește dezvoltarea abilităților manageriale ale antreprenoarelor prin facilitarea accesului la informații, instruire, consultanță și mentorat.

„Încurajarea spiritului antreprenorial al femeilor stimulează diversitatea și inovarea, ceea ce duce la o economie mai dinamică și mai competitivă. Dar, diferențele de gen încă există, iar aceste decalaje sunt costisitoare, fiind oportunități pierdute atât pentru afaceri în mod individual, cât și pentru economie per ansamblu. Din acest motiv, egalitatea de gen și abilitarea economică a femeilor reprezintă o prioritate politică majoră a Uniunii Europene. Este o piatră de temelie a sprijinului acordat R. Moldova în calea sa către o economie prosperă”, a declarat ambasadorul UE e în R. Moldova, Jānis Mažeiks.

Mai multe detalii despre Program, găsiți AICI. Aplicațiile pentru accesarea de granturi vor fi depuse în regim online, completând formularul AICI.