Femeile antreprenoare din 16 raioane vor beneficia de asistență pentru sporirea eficienței energetice

Femeile antreprenoare din 16 raioane vor beneficia de asistență pentru sporirea eficienței energetice
Imagine simbol. Sursa foto: eu4business.md

Femeile care practică activități economice agricole din 16 raioane pot obține asistență pentru realizarea soluțiilor de eficiență energetică și energie regenerabilă prin participarea la un concurs de proiecte, deschis în perioada 21 martie - 15 aprilie 2024. În total, 75 de proiecte de sporire a rezilienței energetice vor fi susținute de PNUD Moldova cu sprijinul financiar al Elveției și Japoniei, valoarea totală a suportului constituind circa 650.000 de dolari,

La concurs sunt invitate femeile și antreprenoarele din raioanele Telenești, Ungheni, Șoldănești, Hîncești, Sîngerei, Briceni, Orhei, Strășeni, Criuleni, Dubăsari, Florești, Rezina, Cantemir, Căușeni, Cahul și Taraclia.

Condiția este ca acestea să practice activități economice agricole la nivel de gospodărie casnică/să gestioneze gospodării țărănești, întreprinderi individuale, SRL-uri, asociații de întreprinzători și să poată contribui cu minim 20% din suma solicitată în propunerea de proiect.

Potrivit PNUD Moldova, suportul va fi oferit pentru activități precum instalarea panourilor fotovoltaice și a utilajelor pentru producerea biogazului, montarea pompelor de căldură, a cazanelor pe biomasă, pentru diverse măsuri de eficiență energetică în cadrul depozitelor și a încăperilor utilizate în procesul de producere, dar și pentru alte acțiuni care contribuie la creșterea autonomiei energetice a întreprinderilor agricole micro, mici și mijlocii conduse de femei.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare va finanța prin intermediul PNUD 45 de propuneri de proiecte: 30 cu valoare de până la 6.000 de dolari, depuse de femeile care practică activitatea agricolă la nivel de gospodărie casnică și 15 în sumă de până la 18.000 de dolari, depuse de deținătoarele de întreprinderi agricole mici și mijlocii.

La rândul său, Guvernul Japoniei va susține prin PNUD 30 de proiecte: 20 în valoare de până la 5.000 de dolari, depuse de producătoarele agricole casnice și zece în valoare de până la 10.000 de dolari, depuse de producătoarele agricole mici și mijlocii.

Formularele, condițiile de participare și criteriile de evaluare pentru propunerile de proiect sunt disponibile AICI. Termenul limită de depunere a dosarului de aplicare este 15 aprilie 2024, ora 17:00.