Felcer de pe ambulanță, lovit cu pumnul de către un pacient beat. Lucrătorul medical a ajuns la spital

Felcer de pe ambulanță, lovit cu pumnul de către un pacient beat. Lucrătorul medical a ajuns la spital
Sursa foto: ambulanta.md

Un felcer din cadrul Punctului de Asistență Medicală Urgentă (PAMU) din satul Dubăsarii Vechi a fost spitalizat, după ce a fost agresat de un pacient beat. Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), lucrătoarea medicală s-a ales cu traumă cranio-cerebrală închisă, comoție cerebrală și fractura oaselor nazale.

Totul s-a întâmplat în după-amiaza zilei de luni, 8 iulie. În jurul orei 16:00, Dispeceratul comun de urgență al CNAMUP a recepționat de la Serviciul 112 un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui bărbat cu vârsta de circa 40 de ani, care se afla în stradă în stare inconștientă. La locul solicitării, medicii au constatat că bărbatul era în stare de ebrietate.

„În timpul acordării asistenței medicale de urgență, pacientul și-a revenit și neîntemeiat a dat dovadă de un comportament neadecvat, devenind agresiv și a lovit felcerul cu pumnul în față”, precizează responsabilii.

Angajații medicali au solicitat ajutorul Poliției, care a sosit la scurt timp și a reținut agresorul. Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele incidentului.

Urmăriți-ne pe canalul nostru de Telegram

Conducerea Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a condamnat incidentul, precizând că astfel de acțiuni constituie situații alarmante pentru societate.

„CNAMUP blamează orice act de agresiune și violență, asupra echipelor de asistență medicală urgentă, care sunt la datorie non-stop și îndeplinesc în situații dificile munca, activând cu profesionalism, devotament, empatie față de pacienți cu pericol eminent pentru sănătatea acestora, salvându-le viața”.

Ultragierea lucrătorilor medicali - jignirea premeditată a onoarei, demnității sau reputației profesionale ale acestora în exercițiul obligațiunilor de serviciu, cât și alte acțiuni (inacțiuni) care lezează dreptul lucrătorilor medicali se sancționează în temeiul legislației în vigoare.