Executivul a aprobat ratificarea acordului de cooperare în domeniul apărării între R. Moldova și Franța

Executivul a aprobat ratificarea acordului de cooperare în domeniul apărării între R. Moldova și Franța
Imagine simbol

Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul R. Moldova și Guvernul Franței cu privire la cooperarea în domeniul apărării, semnat la Paris pe 7 martie curent.

Documentul a fost semnat de ministrul Apărării Anatolie Nosatîi și ministrul francez al Forțelor Armate, Sébastien Lecornu, la Palatul Elysée, în prezența președintei Maia Sandu și a omologului său francez, Emmanuel Macron.

Prin încheierea acestui acord, instituțiile noastre de apărare vor extinde colaborarea în mai multe domenii atât la nivel bilateral, cât și în cadrul organizațiilor internaționale.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Până acum, cooperarea dintre R. Moldova și Franța în domeniul apărării se rezuma la schimbul de studenți militari (cadeți) și pregătirea profesională a efectivului, în baza Acordului, semnat la Paris, la 15 iulie 1998.

Astfel, acordul semnat la începutul lunii martie contribuie semnificativ la modernizarea Armatei Naționale.

R. Moldova a semnat două acorduri cu Franța. La Chișinău va fi deschisă o misiune de apărare
R. Moldova și Franța au semnat două acorduri: de apărare și de cooperare economică. Acordul semnat de miniştrii apărării prevede în special „deschiderea în următoarele luni a unei misiuni de apărare permanentă la Chişinău”, a precizat președintele Franței Emmanuel Macron, în cadrul unui briefing de…
R. Moldova și Franța vor semna un Acord de colaborare în domeniul apărării
Guvernul R. Moldova și Guvernul Republicii Franceze vor semna un Acord de colaborare în domeniul apărării. Decizia privind inițierea negocierilor a fost aprobată miercuri, 21 februarie, de membrii Cabinetului de miniștri. Potrivit Ministerului Apărării, proiectul Acordului interguvernamental are ca…