Episcopia de Bălți oferă, în acest an de studii, 41 de burse pentru studenți și liceeni

Episcopia de Bălți oferă, în acest an de studii, 41 de burse pentru studenți și liceeni
Sursa foto: noi.md.

Episcopia de Bălţi va oferi 41 de burse studenţilor și liceenilor de la instituţiile de învăţământ din jurisdicţia Episcopiei de Bălţi pentru anul de studii 2023 - 2024. Este vorba despre 20 de burse „Mitropolit Visarion Puiu” și 21 de burse „Mecena Vasile Stroescu”.

Bursa „Mitropolit Visarion Puiu” este în valoare de 850 de lei, iar bursa „Mecena Vasile Stroescu” de 700 de lei. Acestea sunt oferite studenţilor și liceenilor cu cele mai mari medii și celor care vin din familii cu venituri modeste.

Bursele sunt oferite pentru zece luni ale anului de învăţământ. Episcopia de Bălți oferă aceste burse al patrulea an consecutiv, iar în anul de studii 2022 - 2023, 35 de elevi și studenți au fost beneficiari.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Bursele „Mitropolit Visarion Puiu” şi „Mecena Vasile Stroescu” au fost instituite, la propunerea PS Antonie, Episcopul de Bălţi, şi aprobate de către Permanenţa Consiliului Eparhial al Episcopiei de Bălţi, în luna septembrie 2020, în contextul declarării anului 2020 ca an comemorativ al filantropilor ortodocşi români în cadrul Patriarhiei Române.

Bursele „Mitropolit Visarion Puiu” şi „Mecena Vasile Stroescu” sunt oferite cu ajutorul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale, condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Iosif.