Elevii ucraineni refugiați au început sesiunea de examene. Al treilea an consecutiv, UTM a pus la dispoziție sălile

Elevii ucraineni refugiați au început sesiunea de examene. Al treilea an consecutiv, UTM a pus la dispoziție sălile
Sursa foto: mec.gov.md.

Elevii ucraineni refugiați stabiliți în R. Moldova, care fac studiile online, au susținut și în acest an Testul Național Ucrainean. Acesta include subiecte la următoarele disciplinele: Limba ucraineană, Istoria Ucrainei, Matematica și un obiect la alegere, anunță Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Anul acesta, 198 de elevi ucraineni s-au înregistrat pentru a participa la Examenul Național Ucrainean. Printre aceștia se numără și elevi ucraineni din România și Bulgaria, care au dorit să susțină examenele la Chișinău.

La solicitarea Ministerului Educației și Cercetării, Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) a pus la dispoziție patru săli echipate cu câte 48 de calculatoare.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

În calitate de observator extern, a fost prezentă Lilia Natalcenko, metodist responsabil pentru punctul de testare la UTM din cadrul Centrului Regional de Evaluare a Calității Educației din Donețk, Ucraina.

Sesiunile de examene au loc în perioada 1 - 6 iunie 2024. Acesta este al treilea an consecutiv în care UTM organizează sesiuni de examene speciale.