Elevii din școli profesionale și colegii vor putea învăța meserii din domeniul energiei regenerabile

Elevii din școli profesionale și colegii vor putea învăța meserii din domeniul energiei regenerabile
Sursa foto: Ministerul Educației și Cercetării / Facebook

Elevii școlilor profesionale, colegiilor și centrelor de excelență din R. Moldova vor putea să învețe meserii din domeniul energiei regenerabile. Acest lucru va fi posibil grație proiectului „Competențe pentru tranziția verde și dezvoltarea durabilă”, lansat de Organizația Internațională a Muncii (OIM), cu suportul Guvernelor Austriei și a Principatului Liechtenstein.

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) precizează că proiectul urmărește consolidarea eforturilor de adaptare la cerințele actuale ale pieței muncii în sectorul energiei regenerabile.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„MEC își exprimă încrederea că odată cu activitățile proiectului, vom asigura formarea de competențe în domeniul energiei regenerabile, contribuind astfel la transformarea sistemului de învățământ profesional tehnic și la creșterea gradului de angajare a absolvenților acestor programe”, a menționat secretara de stat Galina Rusu, în cadrul evenimentului de lansare a proiectului.

Responsabilii notează că inițiativa va fi implementată în următorii trei ani și are drept scop elaborarea de noi standarde ocupaționale și de calificare, programe de studii, consolidarea capacităților angajatorilor și dotarea instituțiilor de învățământ profesional tehnic cu echipamente moderne.