Elevii din clasele primare ar putea reveni la note. Ministrul Educației: „Există solicitare din ambele părți”

Elevii din clasele primare ar putea reveni la note. Ministrul Educației: „Există solicitare din ambele părți”
Imagine simbol

Ministrul Educației, Dan Perciun, nu exclude posibilitatea revizuirii modului de apreciere a performanțelor elevilor din clasele primare. Oficialul susține că atât părinții, cât și învățătorii, cer reintroducerea sistemului de evaluare bazat pe note. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră”, de la postul TV8.

„În ultima perioadă, ne întâlnim destul de frecvent cu părinții și cu cadrele didactice, și există această solicitare din ambele părți. Credem că e nevoie de studii, care să arate dacă această schimbare care s-a făcut cu zece ani în urmă a produs rezultatele scontate și să înțelegem în esență dacă a făcut mai bine sau nu”, a precizat Dan Perciun.

Potrivit actualului ministru al Educației, decizia de a renunța la note în clasele I-IV a fost motivată de dorința de a pune accent pe experiența de învățare și recunoașterea potențialului fiecărui elev în parte, în detrimentul unei competiții distructive între copii.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„Acum avem prima generație de elevi cu descriptori care o să ajungă la examenul de clasa a IX-a, o să vedem și performanțele școlare. Merită o discuție largă pentru a vedea dacă acea ambiție care a existat când s-a făcut această schimbare se validează sau nu în practică. Și pentru părinți e un șoc foarte mare în clasa a V-a când copilul care până atunci avea „foarte bine”, brusc are nota 6”, a conchis Perciun.

Amintim că, începând cu anul 2015, elevii claselor primare din țară nu mai sunt apreciați cu note, dar în baza unui alt sistem de evaluare. În funcție de nivelul atins, elevilor le sunt acordate calificativele: foarte bine (FB), bine (B), suficient (S) și diverse simboluri, precum soare, inimioare, albinuțe, furnicuțe.