Doi frați din Chișinău au fost salvați de la înec. Îndemnul IGSU pentru părinți

Doi frați din Chișinău au fost salvați de la înec. Îndemnul IGSU pentru părinți
Imagine simbol

Doi frați, în vârstă de 15, și respectiv, 17 ani au fost salvați de la înec de salvamarii stației de salvare din parcul „Valea Trandafirilor”. Cazul a avut loc în după amiaza zilei de 16 iunie, ora 16:40, la lacul „Valea Trandafirilor” din municipiul Chișinău.

Potrivit informațiilor înregistrate, frații se scăldau în apa lacului, iar la un moment dat unul dintre minori a început să se înece și nu putea ieși din apă de unul singur. Celălalt frate a încercat să-l ajute, dar fără succes, ambii fiind în pericol de înec.

În scurt timp, incidentul a fost observat de salvamarii stației de salvare pe apă nr. 5, care imediat au intervenit și au scos în siguranță tinerii la mal. Băieții sunt în afara oricărui pericol și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) îndeamnă părinții și cei care au în grijă minori să-i monitorizeze strict și să nu le permită mersul la scăldat de unii singuri sau în grupuri de prieteni. Maturii sunt rugați să ghideze copiii în apă și să fie vigilenți în timpul activităților desfășurate în mediul acvatic.

Totodată, în vederea evitării situațiilor de risc, salvatorii îndeamnă oamenii să meargă la scăldat doar în locuri special amenajate și dotate cu stații de salvare.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului curent, 53 de persoane au fost salvate de la înec de salvamarii stațiilor de salvare pe apă, iar 24 de persoane și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară.