Diseară va avea loc prima semifinală a concursului Eurovision. Natalia Barbu va evolua sub numărul 11

Diseară va avea loc prima semifinală a concursului Eurovision. Natalia Barbu va evolua sub numărul 11
Sursa foto: Corinne Cumming - EBU 

Forfotă mare la Malmö. Astăzi va avea loc prima semifinală a concursului Eurovision 2024, pe scenă urmând să urce și reprezentanta R. Moldova, Natalia Barbu. Cântăreața va evolua sub numărul 11, cu piesa „In the middle”.

Țara noastră va lupta pentru un loc în finală cu Ucraina, Cipru, Polonia, Serbia, Lituania, Croația, Irlanda, Slovenia, Islanda, Finlanda, Portugalia, Luxemburg, Australia și Azerbaidjan.

În cea de-a doua semifinală vor evolua reprezentanții din Austria, Malta, Elveția, Grecia, Cehia, Albania, Danemarca, Armenia, Israel, Estonia, Georgia, Olanda, Norvegia, Letonia, San Marino și Belgia.

Urmăriți-ne pe canalul nostru de Telegram

Amintim că, pe 17 februarie, Natalia Barbu a câștigat finala națională a Eurovision, obținând un scor total de 12 puncte. Interpreta, care în 2007 a urcat pe scena Eurovision și a ocupat locul zece, a fost în acest favorita juriului la etapa națională, acumulând 60 de puncte. Totuși, favorita publicului a fost Valeria Pasha, care a obținut 4.771 de voturi.

Eurovision Song Contest 2024 va avea în orașul Malmö, Suedia, ca urmare a victoriei de anul trecut a interpretei Loreen, cu piesa „Tattoo”. Semifinalele vor avea loc pe data de 7 și 9 mai, iar țara câștigătoare va fi desemnată în cadrul finalei de pe 11 mai.

Anul trecut, R. Moldova a fost reprezentată de Pasha Parfeni, care s-a clasat pe locul 18 în marea finală, cu piesa Soarele și Luna. Cel mai bun rezultat al R. Moldova la Eurovision a fost în anul 2017, când trupa SunStroke Project a obținut locul 3, cu piesa „Hey mamma”.

Natalia Barbu va reprezenta R. Moldova la Eurovision Song Contest 2024
Natalia Barbu va reprezenta R. Moldova la Eurovision Song Contest 2024, care se desfășoară în acest an la Malmö, Suedia. Interpreta a învins la Finala Națională a Eurovision, din 17 februarie, cu piesa „In the middle” . Natalia Barbu a câștigat concursul obținând un scor total de 12 puncte. Interpr…
Finala Națională Eurovision 2024. Teleradio Moldova a răspuns la contestația depusă de Valeria Pasha
Compania „Teleradio Moldova” a venit cu o reacție la contestația depusă de interpreta Valeria Pasha, nemulțumită de decizia comitetului organizatoric al preselecției naționale a Concursului Eurovision de a o desemna învingătoare pe interpreta Natalia Barbu, care a acumulat același punctaj. Compania…