Directorul interimar al Căii Ferate din Moldova a depus cererea de demisie

Directorul interimar al Căii Ferate din Moldova a depus cererea de demisie
Sursa foto: Calea Ferată din Moldova

Directorul interimar al Întreprinderii Calea Ferată din Moldova (CFM), Serghei Tomșa, a depus astăzi, 25 februarie, cererea de demisie. Informația a fost confirmată de șeful Agenției Proprietății Publice, Roman Cojuhari, pentru Teleradio-Moldova.

„Din partea domnului Tomșa au fost mai multe cereri de demisie, au fost mai multe discuții ca să rămână. Exact și de data asta noi discutăm cu dumnealui să rămână în fruntea întreprinderii. În cerere nu sunt scrise argumente”, a declarat Roman Cojuhari.

Serghei Tomșa asigură interimatul funcției de director general al Căii Ferate din Moldova din februarie 2024, după ce fostul director al întreprinderii, Oleg Tofilat, a demisionat din funcție pe 29 ianuarie.

Oleg Tofilat a demisionat din funcția de șef al Căii Ferate din R. Moldova
UPDATE 15:29 Calea Ferată din Moldova (CFM) a anunțat că luni, 29 ianuarie 2024, Oleg Tofilat, a depus cererea de demisie la Agenția Proprietăți Publice (APP). Instituția a precizat că acesta „va continua exercitarea atribuțiilor sale întru asigurarea activității operaționale normale a întreprinderi…

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Întreprinderea de stat Calea Ferata din Moldova se confruntă cu probleme financiare de câțiva ani. În 2020 şi 2021, compania a fost la un prag de faliment. Situația la CFM a început să se agraveze după luna august 2022, când tranzitul feroviar din Ucraina a scăzut drastic, odată cu redeschiderea portului Odesa.

Schimbarea a dus la diminuarea veniturilor întreprinderii și, implicit, la întârzieri tot mai mari la plata salariilor angajaților. Aceștia au ieșit la zeci de proteste, ultimele fiind organizate pe 14 februarie în fața Guvernului, Parlamentului și Președinției.  Următorul protest al feroviarilor este programat pentru data de 28 februarie.

Muncitorii de la Calea Ferată cer achitarea urgentă a restanțelor salariale: „Rușine guvernării”
Angajații de la Calea Ferată din Moldova au protestat astăzi în fața Guvernului, Parlamentului și Președinției, pentru a cere achitarea urgentă a restanțelor salariale. La protest au participat muncitorii din cele 31 de filiale ale întreprinderii Calea Ferată din Moldova. În capitală, manifestația…
Doar șapte din cele 31 de filiale ale CFM și-au primit salariile pentru august. Feroviarii nu renunță la proteste
Doar șapte din cele 31 de filiale ale Căii Ferate din Moldova (CFM) și-au primit lefurile pentru luna august, iar datoriile salariale acumulate se ridică la 191 de milioane de lei. Președintele Federației Sindicale a Feroviarilor, Ion Zaporojan, a anunțat acest lucru marți, 18 februarie, la emisiune…

Comentând protestul feroviarilor, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Vladimir Bolea, a declarat că o soluție imediată pentru achitarea datoriilor ar fi vânzarea unor obiecte din gestiunea Căii Ferate ale Moldovei (CFM).