Din 1 aprilie, locuitorii din Criuleni și Dubăsari vor putea susține examenul auto doar la Chișinău și Orhei

Din 1 aprilie, locuitorii din Criuleni și Dubăsari vor putea susține examenul auto doar la Chișinău și Orhei
Sursa foto: asp.gov.md

Candidații care au absolvit școlile auto din raioanele Criuleni și Dubăsari vor putea susține examenele de calificare, atât teorie, cât și practică, la una din subdiviziunile de examinare ale Agenției Servicii Publice (ASP) din Chișinău și Orhei, începând cu data de 1 aprilie anul curent. Potrivit ASP, măsura a fost luată în vederea îmbunătățirii procesului de examinare auto și pentru a asigura transparența acestuia.

„Decizia a fost luată după examinarea infrastructurii rutiere a orașului Criuleni, care, la moment, nu corespunde cerințelor de exigențe necesare evaluării obiective a competențelor acumulate de candidat pe trasee diversificate, în contexte și situații variate, ce ar putea apărea într-un  trafic rutier intens”, a notat ASP.

Persoanele care au iniţiat la Criuleni procedura de examinare la una dintre probe, indiferent de rezultatele obţinute, „admis” sau „respins”, fără a finaliza procedura de examinare, vor fi admise la examen, la toate sub/categoriile, programându-se  la oricare din subdiviziunile de examinare auto ale ASP din Chișinău sau Orhei.

Totodată, începând cu 1 aprilie, pentru a facilita accesul la serviciile de examinare, numărul examinatorilor autorizați în locația din municipiul Orhei va fi majorat, ceea ce va permite extinderea numărului de locuri disponibile pentru serviciile de examinare, fără a crește timpul de așteptare.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Totodată, ASP reamintește că recent, în municipiul Chișinău, ASP a deschis două noi locații de preluare a candidaților pentru proba practică. În prezent, la etapa de pilotare a proiectului, cetățenii au posibilitatea să-și selecteze locația de unde preferă să se pornească la proba practică pentru obținerea permisului de conducere. Ulterior, candidații vor fi distribuiți aleatoriu de către sistem la unul dintre cele trei centre de preluare a persoanelor pentru proba practică.

Conform datelor statistice pentru anii 2022 și 2023, numărul de servicii de examinare prestate în cadrul locației din Criuleni este cel mai mic, comparativ cu cele 11 locații ale Direcţiei de examinare a conducătorilor auto ale ASP, având un trend descrescător.

Serviciile de înmatriculare auto vor continua să fie prestate în cadrul subdiviziunii ASP din or. Criuleni (str. Orhei, 56), dar și în incinta Centrului multifuncțional Criuleni  (str.31 August 1989 nr.139).