De la începutul anului, peste 18 mii de copii au beneficiat de indemnizația lunară de 1.000 de lei

De la începutul anului, peste 18 mii de copii au beneficiat de indemnizația lunară de 1.000 de lei
Sursa foto: cottonbro studio de la Pexels

De la începutul anului curent, 10.184 de familii au beneficiat de indemnizația unică la nașterea copilului, în valoare de 20.000 lei, anunță Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS). Totodată, 18.649 de copii au primit indemnizația lunară pentru copii până la 2 ani, în valoare de 1.000 lei.

Guvernul a stabilit această indemnizație lunară pentru toți copiii cu vârstă de până la 2 ani, indiferent de statutul părintelui, începând cu 1 octombrie 2022. De la introducerea acestei indemnizații și până în prezent au beneficiat în total 61.813 de copii.

Părinții care sunt persoane asigurate beneficiază suplimentar de indemnizație lunară pentru creșterea copilului până la vârsta de trei ani, calculată în funcție de salariul părintelui și achitată conform opțiunii solicitate.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Totodată, pentru copiii gemeni sau pentru mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină se acordă, pentru fiecare dintre copii, o indemnizație lunară de suport în mărime de 500 lei până la împlinirea vârstei de trei ani.

Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la orice oficiu poştal din ţară sau la instituţia bancară unde sunt deserviţi doar după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi. Plățile sunt proactivate, se oferă din oficiu, fără necesitatea de a depune cereri adiționale.