De azi, operatorii din domeniul alimentar pot accesa online rapoartele investigațiilor de laborator

De azi, operatorii din domeniul alimentar pot accesa online rapoartele investigațiilor de laborator
Sursa foto: curentul.md

Serviciile prestate de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) continuă să fie digitalizate. Astfel, începând cu ziua de astăzi, operatorii din domeniul alimentar au posibilitatea să vizualizeze și să descarce rapoartele investigațiilor de laborator online, prin intermediul Sistemului Informațional „Portalul public e-ANSA”.

„Procesul este unul imperios atât pentru agenții economici, cât și pentru ANSA, care are scopul de a-și fortifica și în continuare procesul de comunicare cu operatorii din domeniu”, precizează responsabilii din cadrul Agenției.

Potrivit instituției, agenții economici pot accesa rapoartele investigațiilor de laborator emise în urma implementării programelor naționale de monitorizare, controalelor consolidate la Posturile de Inspecție la Frontieră, precum și a prelevărilor de eșantioane efectuate la cerere.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Pentru a beneficia de acest serviciu, operatorii trebuie să urmeze următorii pași:

  • accesarea linkului „Portalului public ANSA”: https://eansa.gov.md/;
  • autentificarea în cabinetul personal (Log in), care se efectuează în baza semnăturii electronice sau a semnăturii mobile a conducătorului unității (imaginea 1);
  • rubrica „Cabinet”, selectare secțiunea „Profilul meu” → „Companii” → introducerea IDNO → Confirmă (imaginile 2, 3);
  • rubrica „Persoană fizică”, cu modificarea solicitantului  (imaginea 4).
Sursa foto: ANSA