De astăzi, poți să-ți lași buletinul și permisul acasă: A fost lansată aplicația EVO

De astăzi, poți să-ți lași buletinul și permisul acasă: A fost lansată aplicația EVO
Colaj ziar.md.

De astăzi, îți poți lăsa buletinul, permisul de conducere și certificatul de înmatriculare acasă, anunță Ministrul Digitalizării, Dumitru Alaiba, după lansarea aplicației EVO. Acum, toate actele de care ai nevoie vor fi în telefonul tău.

„Portofelul digital de acte EVO e mai mult decât o simplă aplicație. Ea integrează și înglobează cele mai bune și mai importante servicii publice pe care le avem. Toate într-un singur loc - în telefonul tău. În EVO găsești toate datele despre tine - amenzi, autovehicule, bunuri imobile, traversări de frontieră, statutul de asigurat, cine e medicul de familie”, a anunțat ministrul.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Accesul la EVO e simplu și gratuit, fiind nevoie doar de semnătura electronică. Accesând evo.gov.md sau urmărind paginile pe social media, fiecare poate descărca aplicația pentru Android sau iOS.

Aplicația EVO, în versiunea Beta, a fost lansată în luna martie, iar de atunci mii de cetățeni s-au înregistrat pentru a testa serviciul.

Aplicația EVO este implementată cu suportul partenerilor de dezvoltare ai R. Moldova (proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat USAID, Suedia și Marea Britanie; dar și UNDP), costul fiind de peste 3,5 milioane de lei.