Cum protejăm albinele și alte insecte polenizatoare? Recomandările Inspectoratului de Mediu

Cum protejăm albinele și alte insecte polenizatoare? Recomandările Inspectoratului de Mediu
Sursa foto: Juliana Malta / Unsplash

Albinele, împreună cu alte insecte polenizatoare, au un rol rol vital pentru natură și agricultură. Potrivit Inspectoratului pentru Protecția Mediului, ele sunt responsabile pentru polenizarea a peste 75% dintre plantele care ne furnizează alimentele de bază.

Fără aceste insecte, multe dintre culturile noastre agricole ar fi în pericol. Astfel, este imperativ să ne asigurăm că respectăm și protejăm habitatul lor natural, aplicând practici agricole sustenabile.

Legislația de mediu ne obligă pe toți să acționăm responsabil în perioada înfloririi plantelor care depind de polenizarea insectelor.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„Un prim pas important este utilizarea tratamentelor selective pentru protecția plantelor, care să fie prietenoase cu albinele și celelalte insecte polenizatoare”, precizează Inspectoratul.

Alegând astfel de produse de protecție a plantelor, nu doar că ne protejăm culturile, dar contribuim și la menținerea sănătății și a prosperității familiilor de albine, susțin responsabilii.

Fiecare dintre noi poate contribui la protejarea albinelor și a altor polenizatori prin plantarea unor flori atrăgătoare pentru aceste insecte în grădinile noastre, evitarea folosirii pesticidelor în exces și prin informarea celor din jur în privința rolului pe care îl joacă aceste creaturi mici, dar esențiale.