Crește numărul contractelor de închiriere a imobilelor. Detalii de la Serviciul Fiscal

Crește numărul contractelor de închiriere a imobilelor. Detalii de la Serviciul Fiscal
Sursa foto. sfs.md.

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) anunță că încasările la impozitul pe venit de la persoanele fizice care transmit în locațiune bunuri imobile au crescut cu 32% în primele 4 luni ale anului curent și constituie 22,7 milioane lei, comparativ cu perioada similară a anului 2023.

Potrivit SFS, în perioada lunilor ianuarie - aprilie 2024 au fost identificate 894 persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile.

De asemenea, au fost efectuate controale la 119 persoane fizice care dau în locațiune bunuri imobile, fiind calculate suplimentar la buget: plăți de bază în sumă de 110 mii lei, majorare de întârziere în sumă de 14,3 mii lei. Totodată, a fost aplicată o amendă în mărime de 8 mii lei.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Concomitent, în rezultatul acțiunilor întreprinse de către SHS, în primele patru luni ale anului curent, au fost înregistrate 8.623 contracte de dare în locațiune a bunurilor imobile, sau cu 17,6% mai multe decât în perioada similară a anului 2023.

Serviciul Fiscal de Stat reamintește persoanelor fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător și care transmit în posesie și/sau în folosință proprietate imobiliară altor persoane fizice, inclusiv prin utilizarea platformelor Booking, Airbnb și altele, despre necesitatea onorării obligațiunilor fiscale aferent veniturilor obținute.