Consumatorii din Chișinău și Bălți vor achita mai puțin pentru căldură. Ce tarife propune ANRE

Consumatorii din Chișinău și Bălți vor achita mai puțin pentru căldură. Ce tarife propune ANRE
Sursa foto: FactoryTh de la Getty Images

Consumatorii din Chișinău și Bălți vor achita mai puțin pentru energia termică. Potrivit unui proiect elaborat de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) tariful pentru locuitorii capitalei va scădea până la 2.138 lei fără TVA pentru o gigacalorie, iar cel pentru locuitorii de la nord - 2.245 lei fără TVA pentru o gigacalorie.

Ambele proiecte vor fi examinate de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică în cadrul unei ședințe pe 19 martie.

Pe 23 februarie, Termoelectrica și CET-Nord au expediat în adresa Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) cereri privind ajustarea tarifului.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Ultima ajustarea a tarifului la căldură pentru locuitorii din Chișinău și Bălți a fost aprobată de ANRE la sfârșitul anului 2023.

Locuitorii din Chișinău și Bălți ar putea plăti mai puțin pentru căldură. Solicitările, pe masa ANRE
Consumatorii din Chișinău și Bălți ar putea achita mai puțin pentru energia termică. Termoelectrica și CET-Nord au expediat în adresa Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) cereri privind ajustarea tarifului. Astfel, potrivit proiectului înaintat de Termoelectrica, se propune sc…