Consumați rațional apa! Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis un nou avertisment

Consumați rațional apa! Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis un nou avertisment
Râul Botna. Imagine simbol

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) îndeamnă agenții economici și populația să consume rațional apa. Potrivit specialiștilor, în următoarele șapte zile, în râurile din țară se prognozează scurgere redusă a apei. Avertizarea hidrologică a fost emisă marți, 2 iulie și rămâne în vigoare până pe 9 iulie.

„Intervalul de acțiune: 02.07.2024 – 09.07.2024. În râul Nistru, Prut și râurile mici se va menține scurgerea redusă a apei. Solicităm agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă”, precizează SHS.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Conform hărții publicate de SHS, cea mai gravă situație se atestă în cazul râurilor Botna, Draghiște și Vilia, unde scurgerea apei constituie 15% şi mai puțin din valorile medii lunare multianuale.

Sursa foto: SHS

Amintim că, mai devreme, SHS a emis cod galben de instabilitate atmosferică, valabil pe aproape întreg teritoriul țării. Potrivit meteorologilor, avertizarea intră în vigoare marți, 2 iulie, la ora 13:30 și va fi valabilă până miercuri, 3 iulie, la ora 21:00.

În țară se prevăd ploi cu descărcări electrice, izolat - averse cu grindină și intensificări ale vântului.

Atenție! Cod galben de instabilitate atmosferică. Se prevăd ploi cu descărcări electrice și grindină
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis cod galben de instabilitate atmosferică, valabil pe aproape întreg teritoriul țării. Potrivit meteorologilor, avertizarea intră în vigoare marți, 2 iulie, la ora 13:30 și va fi valabilă până miercuri, 3 iulie, la ora 21:00. În țară se prevăd ploi cu d…