Compania suedeză IKEA se pregătește să revină în Ucraina - Presa

Compania suedeză IKEA se pregătește să revină în Ucraina - Presa
Sursa foto: Business Ukraine magazine/Facebook

Compania suedeză IKEA ar urma să își reia activitatea în Ucraina. Ukrainska Pravda și RBC-Ucraina, citând sursele de pe piața ucraineană, scriu că decizia a fost luată încă în luna mai, iar acum au loc pregătiri tehnice pentru reluarea activității în Ucraina.

„Au loc pregătiri tehnice. Data lansării este încă necunoscută”, au declarat surse pentru Ukrainska Pravda.

RBC-Ucraina scrie că revenirea în Ucraina a brandului suedez de îmbrăcăminte H&M a fost „un semnal important” pentru IKEA. Sursa citată menționează că decizia privind reluarea activității IKEA în Ucraina a fost luată în luna mai curent.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

În 2020, retailerul suedez IKEA a lansat vânzările online în Ucraina, iar în 2021 a deschis primul magazin la Kiev. După izbucnirea războiului, în februarie 2022, IKEA și-a suspendat activitatea în Ucraina. De asemenea, și-a sistat activitatea în Rusia, protestând astfel împotriva invaziei rusești în Ucraina.

În octombrie 2023, presa ucraineană a scris despre faptul că Ministerul ucrainean de Externe întreprinde măsuri pentru a readuce pe piața din țară IKEA, H&M, Zara și alte branduri, notează Ukrainska Pravda.