Colegiul din Comrat, construit cu suportul Turciei, își va începe activitatea în 2025. Ce specialități vor fi predate

Colegiul din Comrat, construit cu suportul Turciei, își va începe activitatea în 2025. Ce specialități vor fi predate
Imagine simbol

Colegiul din Comrat, construit cu suportul Agenției Turcești de Cooperare și Coordonare TIKA, planifică să își înceapă activitatea în anul 2025. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC), un document ce prevede cooperarea moldo-turcă în domeniul învățământului profesional tehnic va fi semnat în următoarea perioadă.

Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri, 8 mai, inițierea negocierilor asupra Protocolului între Guvernul R. Moldova și Guvernul Turciei. Documentul va reglementa organizarea și funcționarea viitorului Colegiu moldo-turc din orașul Comrat.

MEC precizează că viitorul colegiu va fi o instituție publică care își va desfășura activitatea în conformitate cu legislația R. Moldova.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

În cadrul instituției vor fi predate specialități precum tehnologiile informației și tehnologiile electrice și electronice. Limba de studiu va fi limba română, urmând ca unele discipline să fi studiate în limba turcă sau în limba engleză.

Colegiu va dispune și de un cămin, care va permite tinerilor din alte zone ale țării să acceseze studii în cadrul acestei instituții de învățământ.