Circa 8 kilograme de articole din metale prețioase, ridicate de Serviciul Fiscal de Stat în urma unor controale

Circa 8 kilograme de articole din metale prețioase, ridicate de Serviciul Fiscal de Stat în urma unor controale
Imagine simbol

7,85 kg de articole confecționate din metale prețioase au fost ridicate de către Serviciul Fiscal de Stat (SFS) în urma unor controale fiscale. Potrivit instituției, în perioada decembrie 2023 – aprilie 2024, a fost verificată activitatea a 25 de agenți economici care comercializează articole din metale prețioase.

„Acțiunea a avut scopul de monitorizare a activității contribuabililor în vederea respectării eliberării bonurilor fiscale la decontările cu numerar, declarării tuturor veniturilor și comercializării în baza licenței a articolelor din (semnul nominal) şi imprimate cu marcajul de stat, aplicat de Camera de Stat pentru Supravegherea Marcării”, a notat SHS.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Astfel, în urma monitorizării activităților contribuabililor au fost constatate abateri în partea ce ține lipsa marcajului de stat sau marcaj fals a articolelor din metale prețioase. Astfel, au fost ridicate 7,85 kg de articole.

În context, Serviciul Fiscal de Stat recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze benevol la respectarea întocmai a legislației fiscale, întru evitarea acțiunilor de conformare forțată.