Circa 600 de studenți străini de la Harkov ar putea fi transferați la Universitatea de Stat din Moldova

Circa 600 de studenți străini de la Harkov ar putea fi transferați la Universitatea de Stat din Moldova
Universitatea Națională „V. N. Karazin” din Harkov. Sursa foto: mykharkov.info

Circa 600 de studenți străini care învață la Universitatea Harkov ar putea să-și continue studiile la Universitatea de Stat din Moldova (USM). Subiectul privind transferarea studenților străini a fost discutat în cadrul întrevederii ministrului Educației și Cercetării, Dan Perciun, cu rectorul Universității Naționale „V. N. Karazin” din Harkov, Ucraina, Tetyana Kaganovska.

Ministerul Educației și Cercetării menționează că transferul la USM le va asigura celor circa 600 de studenți străini condiții sigure de instruire. La întâlnire au mai participat și Secretarul de Stat Adriana Cazacu, rectorul Universității de Stat din Moldova Igor Șarov, alți reprezentanți ai celor două instituții.

De asemenea, în cadrul întrevederii, părțile au abordat subiectul privind inițierea unor programe comune de studii în domeniile: științe ale educației, drept, științe economice, tehnologii ale informației și comunicațiilor. Totodată, anunță Ministerul Educației, oficialii s-au referit și la posibilitățile de participare a cercetătorilor moldoveni și ucraineni în proiecte internaționale comune de cercetare.