Chișinăul îndeamnă populația din zona adiacentă municipiului Bender să nu se scalde în Nistru

Chișinăul îndeamnă populația din zona adiacentă municipiului Bender să nu se scalde în Nistru
Râul Nistru. Sursa foto: tourismpmr.org

Autoritățile de la Chișinău solicită populației din zona adiacentă municipiului Bender să evite scăldatul în râul Nistru și să nu adape animalele în zona aval de Bender. Avertismentul vine contextul informațiilor apărute în presă cu privire la presupusele deversări ale sistemului de canalizare a orașului Bender în Nistru.

Ministerul Mediului a solicitat de urgență Laboratorului de Referință de Mediu al Agenției de Mediu să preleve și să examineze probe din mai multe zone ale fluviului, inclusiv în regiunea municipiului Bender.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„Din informațiile preliminare consultate cu instituțiile statului, Ministerul a fost informat că avaria la sistemul de canalizare a orașului Bender a fost înlăturată de structurile orășenești, iar râul Nistru se consideră momentan a fi poluat pe sectorul din apropierea municipiului Bender. Imediat ce vom avea și alte informații, le vom comunica neîntârziat publicului”, a anunțat într-o postare ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu.

La rândul său, Biroul politici reintegrare a anunțat că a fost sesizat reprezentantul politic de la Tiraspol, cu solicitarea de a furniza informații mai detaliate cu privire la circumstanțele incidentului.

Acum o zi, presa din regiunea transnistreană a transmis că la stația de pompare a apelor uzate din Bender s-a produs o avarie, iar reziduurile din sistemul de canalizare a orașului s-au scurs în râul Nistru. Epidemiologii din stânga Nistrului au interzis înotul în avalul fluviului.