Cetățenii din R. Moldova se vor putea informa despre calitatea apei în regim online

Cetățenii din R. Moldova se vor putea informa despre calitatea apei în regim online
Imagine simbol

Datele despre calitatea apei, divizate în clase de calitate, vor fi publicate pe pagina web a Agenției de Mediu. Guvernul a aprobat o hotărâre în acest sens în cadrul ședinței de astăzi.

Proiectul vine cu modificări care urmăresc prezentarea informațiilor complexe despre calitate resurselor de apă, identificarea la timp a surselor de poluare și acționarea imediată pentru înlăturarea acestora.

Potrivit Ministerului Mediului, acest lucru va permite luarea unor decizii corecte, inclusiv pentru activitățile planificate. Scopul final este ca cetățenii să fie bine informați și să aibă acces la surse sigure de apă.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„Modificările propuse vor contribui la consolidarea și îmbunătățirea sistemului național de monitorizare a corpurilor de apă de suprafață, se vor revizui atribuțiile instituțiilor responsabile de monitorizarea apelor de suprafață și vor fi stabilite obiectivele de mediu pentru apele de suprafață, precum și ajustarea listei de substanțe prioritare în domeniul apei”, au precizat responsabilii de la Ministerul Mediului.

Anterior, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, anunțase că aproximativ 40% dintre localitățile din țara noastră nu sunt conectate la rețelele publice de apă și canalizare.