Cetățenii asigurați vor beneficia de mai multe servicii medicale de înaltă performanță. Care sunt acestea

Cetățenii asigurați vor beneficia de mai multe servicii medicale de înaltă performanță. Care sunt acestea
Imagine simbol. Sursa foto: euromed.md

Până la finele anului curent, cetățenii asigurați vor beneficia de mai multe servicii medicale de înaltă performanță. Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a anunțat astăzi că va aloca suplimentar circa 23 milioane de lei pentru încă peste 9.000 de servicii precum tomografia computerizată, coronarografia, rezonanța magnetică nucleară, colonoscopia și investigațiile în cadrul programului pacient oncologic.

CNAM precizează că a solicitat revizuirea a volumelor contractuale pentru anul curent după analiza activităţii prestatorilor de servicii medicale de înaltă performanţă pentru perioada ianuarie - martie.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„26 de prestatori publici și privați au expediat ofertele pentru prestarea unui volum mai mare de anumite servicii sus-menționate, precum și diminuare a numărului unor servicii mai puțin solicitate de populație. În acest scop, CNAM va încheia acorduri suplimentare cu prestatorii de servicii de înaltă performanță”, menționează responsabilii.

Autoritatea menționează că măsura urmărește creșterea accesului populației la unele servicii de înaltă performanță suprasolicitate, acoperite din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală.