Cerințe noi pentru șoferii care conduc mașini cu volanul pe dreapta. Ce modificări a aprobat Guvernul

Cerințe noi pentru șoferii care conduc mașini cu volanul pe dreapta. Ce modificări a aprobat Guvernul
Sursa foto: SaevichMikalai de la Getty Images

Șoferii care conduc mașini cu volanul pe dreapta vor fi obligați să respecte noi condiții tehnice pentru a putea circula pe drumurile publice din țară. Excepție vor face mașinile cu volanul pe dreapta aflate în trafic internațional. O hotărâre, în acest sens, a fost aprobată miercuri, 8 mai, de Executiv.

Documentul prevede echiparea cu oglinzi speciale periscopice a automobilelor cu volanul pe dreapta, care să asigure o vizibilitate mai bună în partea stângă.

Totodată vehiculele vor fi echipate cu convertori pentru faruri, care să redirecționeze lumina pentru circulația pe partea dreaptă a părții carosabile în sensul de mers, cu excepția vehiculelor care permit adaptarea manuală sau automată a modului de direcționare a farurilor.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Noile cerințe de echipare sau adaptare a farurilor pentru mașinile cu volanul pe dreapta vor permite evitarea cazurilor de orbire a șoferului auto care se deplasează în întâmpinare din sens opus.

Concomitent, cerințele tehnice vor asigura șoferilor mărirea câmpului vizual pe partea stângă la efectuarea manevrelor de depășire a altor participanți la trafic.