Cereau până la 800 de lei pentru eliberarea adeverințelor medicale. CNA a descins la Comisia medicală din Ialoveni

Cereau până la 800 de lei pentru eliberarea adeverințelor medicale. CNA a descins la Comisia medicală din Ialoveni
Sursa foto: Facebook/CNA

Președintele Comisiei Medicale a conducătorilor de autovehicule din orașul Ialoveni, secretara comisiei, medicul psihiatru și trei intermediari sunt cercetați de CNA și procurori pentru corupere sistemică. Aceștia sunt bănuiți că primeau sistematic de la diferite persoane bani în schimbul facilitării eliberării adeverinței medicale a conducătorilor de vehicule și a candidatului pentru obținerea permisului de conducere fără ca cei din urmă să fie supuși examenului medical.

Astfel, în perioada martie - mai 2024,  au fost documentate peste 40 cazuri de primire a banilor de către membrii Comisiei Medicale, iar sumele variau între 300 și 800 de lei pentru un certificat.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

În dimineața zilei de 20 mai, ofițerii CNA au desfășurat 12 percheziții, în urma cărora secretara comisiei medicale a fost reținută pentru o perioadă de 72 ore și urmează a fi plasată în izolatorul CNA. Alte 5 persoane urmează a fi recunoscute și audiate în calitate de bănuit și cercetate în stare de libertate.

Urmărirea penală pe caz continuă sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chișinău. Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.