Cel mai mare aeroport din România, amendat pentru că a rămas fără aer condiționat în plină caniculă

Cel mai mare aeroport din România, amendat pentru că a rămas fără aer condiționat în plină caniculă
Imagine simbol. Sursa foto: Hepta

Aeroportul Internaţional Henri Coandă din București a fost amendat cu 10.000 de lei românești pentru că a rămas fără aer condiționat în plină caniculă. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor din România (ANPC) a penalizat cea mai mare aerogară din țara vecină din cauza temperaturii ambientale peste limita normală în terminalele Plecări şi Sosiri, determinată de defecţiuni la sistemul de ventilaţie, notează Agerpres.

„ANPC a desfăşurat un control operativ la acest obiectiv gestionat de Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti. Verificările au confirmat existenţa unei temperaturi ambientale peste limita normală, respectiv între 24-31 grade Celsius în zonele terminalelor Plecări şi Sosiri, precum şi în saloanele din zona internaţională Schengen şi non-Schengen”, a informat autoritatea română.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Miercuri, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anunţat, printr-un comunicat, că sistemul de climatizare al Aeroportului Internaţional Henri Coandă a fost afectat de o avarie importantă, în special, zona de îmbarcare. Se întâmpla după ce mai mulți călători s-au plâns timp de mai multe zile pe rețelele sociale.

„Ca urmare a suprasolicitării generate de temperaturile caniculare din ultima perioadă, sistemul de climatizare al aeroportului Henri Coandă a fost afectat de o avarie importantă. A fost afectată, în special, zona de îmbarcare („Finger”). CN Aeroporturi Bucureşti a luat măsurile care se impun atât pentru remedierea avariei, cât şi pentru suplimentarea cu noi echipamente, ce vor fi instalate provizoriu în cel mai scurt timp”, a anunțat atunci CNAB.