Cei mai buni elevi la fizică: Cine sunt premianții Olimpiadei Republicane

Cei mai buni elevi la fizică: Cine sunt premianții Olimpiadei Republicane
Sursa foto: mec.gov.md.

40 de elevi au fost premiați în cadrul Olimpiadei Republicane la Fizică. Competiția, la care au participat 135 de elevi din întreaga țară, s-a desfășurat în perioada 29 martie – 1 aprilie, la Universitatea de Stat din Moldova, anunță Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Cei 40 de elevi își fac studiile în cadrul unor instituții de învățământ din raioanele/municipiile: Bălți, Cahul, Călărași, Chișinău, Dubăsari, Hîncești, Orhei, Rezina, Soroca, Strășeni, Telenești și UTA Găgăuzia.

Astfel, pe locul întâi s-au clasat următorii elevi: Sandu Victor și Bordei Alexandru, care studiază la Liceul Teoretic Orizont, Boldîrev Timur de la Instituția Publică Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” și Taran Maxim, elev la Instituţia Publică Liceul Teoretic „Spiru Haret”.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Elevilor claselor a IX-a și a XII-a, deținători ai diplomelor de gradul I, II și III în cadrul olimpiadelor republicane la disciplinele școlare desfășurate pe parcursul anului absolvirii, li se poate acorda nota „10” (zece), din oficiu, la probele de examen la aceeași disciplină în cadrul examenelor naționale de absolvire în învățământul general din acest an.

Olimpiada Republicană la Fizică este organizată anual de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul MEC și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane care vor avea loc până pe data de 26 mai 2024.

Iată lista completă a premianților: