FOTO/ Cea de-a doua tranșă de motorină din România a ajuns la Gara Căușeni

FOTO/ Cea de-a doua tranșă de motorină din România a ajuns la Gara Căușeni
Sursa foto: Agenția Rezerve Materiale a MAI

Agenția Rezerve Materiale anunță că cea de-a doua garnitură de tren cu 26 vagoane-cisterne ce constituie 1.336 tone de motorină din România a ajuns la Stația Căii Ferate Căușeni, în seara zilei de 6 aprilie.

În prezent, reprezentanții Agenției Rezerve Materiale în comun cu instituția abilitată desfășoară acțiuni în vederea desigilării vagoanelor - cisterne, verificarea cantitativă denso-volumetrică și prelevarea probelor pentru determinarea indicilor calitativi.

Ulterior, ajutorul urmează să fie descărcat și eliberat agricultorilor, conform graficului.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Pe 2 aprilie, Agenția Rezerve Materiale anunța că prima garnitură de tren cu 26 vagoane-cisterne ce constituie 1.336 tone de motorină a ajuns în țară. Peste două zile, pe 4 aprilie, a început procesul de eliberare a motorinei către agricultorii din R. Moldova. Primii beneficiari au fost din raioanele Basarabeasca, Anenii Noi, Criuleni și Sîngerei.

Agenția Rezerve Materiale a elaborat un grafic, iar fermierii din raioanele cele mai afectate de seceta din 2022, în special zona de sud a țării, au avut prioritate.

Primul lot de motorină din România a ajuns în țară
Agenția Rezerve Materiale anunță că prima garnitură de tren cu 26 cisterne ce constituie 1.336 tone de motorină a ajuns în țară pe 29 martie.