Ce schimbări aduce noua actualizare de pe WhatsApp. La ce să fii atent, dacă folosești aplicația de mesagerie

Ce schimbări aduce noua actualizare de pe WhatsApp. La ce să fii atent, dacă folosești aplicația de mesagerie
Imagine simbol

WhatsApp pregătește lansarea unei transformări masive a celei mai populare aplicații de mesagerie din lume. Platforma, deținută de Meta, spune că va lansa actualizarea, considerată cea mai mare din ultimii ani, în săptămânile următoare pentru a îmbunătăți serviciul și experiența utilizatorilor, scrie playtech.ro.

Privirile rapide la noul design arată aplicația mai fresh și mai fluidă decât iterațiile anterioare. În mod remarcabil, „Dark Mode – modul întunecat” al WhatsApp primește aparent o revizuire chiar mai întunecată.

„Am auzit că oamenii doreau un mod întunecat… mai întunecat. Ne-am concentrat pe contrast mai ridicat și tonuri mai adânci pentru a reduce oboseala ochilor în medii cu lumină scăzută. Îl facem cu o nuanță mai întunecată pentru un aspect vizual îmbunătățit și o lizibilitate crescută”, notează aplicația.

Acel verde familiar a fost un element distinctiv al identității de marcă a aplicației de mesagerie deținută de Meta din 2020, prospețimea sa probabil proiectată pentru a-i asigura pe utilizatori cu privire la angajamentul platformei față de creștere, dezvoltare și securitate.

Actualizarea estetică va face, de asemenea, să dispară faimosul bloc de culoare din partea de sus a aplicației, cu nuanța mai deschisă limitată doar la logo și la iconițele de notificare.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Aplicația susține că noua structură va face mai ușor pentru oameni să adauge documente, cum ar fi media, sondaje și Wod-uri, precum și să filtreze conversațiile existente pentru a găsi mesajele pe care le caută.

De asemenea, oamenii vor putea acum să-și împărtășească ecranele și clipurile audio în timpul apelurilor video, precum și să deseneze pe o serie de ilustrații actualizate, în conformitate cu angajamentul aplicației pentru o experiență „distractivă”.

Navigarea a fost, de asemenea, simplificată, cu bara de meniu mutată în partea de jos a ecranului pentru utilizatorii de Android, așa cum a fost de ceva timp pentru utilizatorii de iPhone. Un calendar pentru implementare nu a fost încă anunțat.