Cauți un loc de muncă? ANOFM a publicat lista celor peste 9.000 de posturi vacante

Cauți un loc de muncă? ANOFM a publicat lista celor peste 9.000 de posturi vacante
Sursa foto: AndreyPopov de la Getty Images

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) anunță că, potrivit datelor din 24 iunie, în țară sunt peste 9.600 de locuri vacante. Cele mai multe sunt la Chișinău, urmat de Bălți și Hîncești.

Astfel, în capitală sunt 5.215 de locuri vacante, iar la Bălți și Hîncești 899, și respectiv, 323 de locuri vacante. Peste 200 de locuri de muncă sunt disponibile la Ungheni, Orhei și UTA Găgăuzia, iar o cerere mai mică este la Telenești, Sîngerei și Drochia.

Potrivit datelor agenției, se caută peste 1.200 de tehnicieni, maiștri, iar alte peste 600 de locuri vacante sunt pentru următoarele funcții: inginer, manager în diverse domenii, grefier, sociolog ș.a. Totodată, în instituțiile publice sunt peste 280 de locuri vacante, iar în domeniul sănătății se caută peste 200 de angajați.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Pentru persoanele cu nivel de instruire profesional-tehnic și pentru muncitorii necalificați, ANOFM oferă 6.500 de locuri de muncă, ceea ce constituie 69% din numărul total de locuri de muncă vacante.

Recent, ANOFM a anunțat topul celor mai plătire locuri de muncă vacante în țară. Printre funcții se număra maistru în geodez-şef în construcţia de drumuri, tehnolog-şef sau operator cu salariu de cel puțin 30.000 de lei.

Vrei un salariu de 50.000 pe lună? Care este topul celor mai plătite locuri de muncă vacante
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a publicat o nouă listă a celor mai plătite locuri de muncă vacante. Astfel, o companie din Hîncești caută geodez-şef în construcţia de drumuri, care lunar va primi un salariu de 50.000 lei. Compania dispune și de alte locuri de muncă