Câți refugiați ucraineni și-au găsit un loc de muncă în R. Moldova

Câți refugiați ucraineni și-au găsit un loc de muncă în R. Moldova
Sursa foto: Angela Weiss / AFP via Getty Images file

1.419 de refugiați din Ucraina s-au angajat în țara noastră, potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) din 31 mai. Astfel, într-o săptămână s-au angajat 8. De la începutului anului, cei mai mulți cetățeni - 1.098 și-au găsit un loc de muncă în capitală, alți 58 în UTA Găgăuzia, iar 68 la Bălți.

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram


De la începutul anului curent, și-au arătat disponibilitatea de a încadra la muncă cetățeni ucraineni 478 angajatori, declarând 4.380 locuri de muncă vacante pentru aceste persoane.

Totodată în perioada menționată, circa 110 cetățeni ucraineni au fost înregistrați în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

ANOFM oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante; date de contact ale angajatorilor; ghidare și suport la angajare.