Câți refugiați din Ucraina și-au găsit un loc de muncă în R. Moldova, în ultima săptămână

Câți refugiați din Ucraina și-au găsit un loc de muncă în R. Moldova, în ultima săptămână
Sursa foto: pixels

Patru cetățeni din Ucraina s-au angajat în R. Moldova în ultima săptămână, arată datele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Potrivit instituției, până în prezent în țara noastră s-au angajat 1369 de cetăţeni din Ucraina, dintre care 944 sunt femei şi 425 - bărbaţi.

Cei mai mulţi cetăţeni ucraineni - 1.053 sunt angajaţi în municipiul Chişinău, alți 57 muncesc în UTA Găgăuzia, iar la Bălţi - 68.

Potrivit agenției, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

În luna ianuarie curent, și-au arătat disponibilitatea de a încadra la muncă cetățeni ucraineni 94 angajatori, declarând 905 locuri de muncă vacante pentru aceste persoane.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Totodată, pe parcursul lunii ianuarie curent, circa 160 cetățeni ucraineni au fost înregistrați în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

Termenul de acordare a protecției temporare persoanelor strămutate din Ucraina a fost prelungit, pentru încă un an, începând cu 1 martie anul curent și până la 1 martie 2025.

În prezent, pe teritoriul R. Moldova se află peste 100 de mii de persoane din Ucraina. Aproape 39 de mii au fost preînregistrate pentru obținerea protecției temporare, iar peste 30 de mii de persoane au obținut, deja, documente de identitate.

16 ucraineni și-au găsit un loc de muncă în R. Moldova, în ultima săptămână
16 cetățeni din Ucraina s-au angajat în R. Moldova în ultima săptămână, arată datele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Potrivit instituției, până în prezent în țara noastră s-au angajat 1365 de cetăţeni din Ucraina, dintre care 942 sunt femei şi 423 - bărbaţi. Cei mai mulţ…