Câți refugiați din Ucraina s-au angajat în R. Moldova, săptămâna trecută

Câți refugiați din Ucraina s-au angajat în R. Moldova, săptămâna trecută
Sursa foto: psphotograph de la Getty Images Pro

1379 de refugiați din Ucraina s-au angajat în țara noastră, potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) din 2 mai. Astfel, într-o săptămână s-au angajat 14 ucraineni. Cei mai mulți cetățeni - 1062 și-au găsit un loc de muncă în capitală, alți 57 în UTA Găgăuzia, iar 68 la Bălți.

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

În luna ianuarie curent și-au arătat disponibilitatea de a încadra la muncă cetățeni ucraineni 94 angajatori, declarând 905 locuri de muncă vacante pentru aceste persoane.

Pe parcursul lunii ianuarie 2024, circa 160 cetățeni ucraineni au fost înregistrați în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

ANOFM oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante; date de contact ale angajatorilor; ghidare și suport la angajare.