Câte persoane au fost recenzate de la începutul recensământului. Localitățile în care procesul decurge mai activ

Câte persoane au fost recenzate de la începutul recensământului. Localitățile în care procesul decurge mai activ
Imagine simbol

Începând cu 8 aprilie și până pe 16 mai curent, au fost recenzate peste un milion de locuințe. Cele mai sporite ritmuri sunt în localitățile rurale, în special raioanele Anenii Noi, Soroca, Telenești, Călărași, Glodeni ș.a. Datele au fost oferite de către șeful Biroului Național de Statistică (BNS), Oleg Cara, în cadrul unei conferințe de presă.

„Conform datelor la ziua de ieri, numărul de locuințe care au fost recenzate este de 1.128.000. Această cifră include atât locuințele ocupate, cât și cele neocupate. Totodată, 1.650.000 persoane au fost recenzate”, a spus șeful BNS.

Potrivit acestuia, ritmuri sporite de recenzare au fost înregistrate în localitățile rurale în special raioanele Anenii Noi, Soroca, Telenești, Călărași, Glodeni, Fălești ș.a Totodată, ritmuri mai lente sunt înregistrate în localitățile urbane în special în capitală și la Bălți.

Șeful BNS nu a oferit o cifră exactă a numărului de persoane care au refuzat să răspundă la întrebări, dar a menționat că este vorba despre „sute de refuzuri”.

Concomitent, acesta spune că până în prezent, amenzi nu au fost aplicate, dar „proceduri de sancționare au fost lansate”.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Timp de trei luni, până pe 7 iulie curent, circa patru mii de recenzori vor merge din casă în casă pentru a colecta date despre cetățeni și despre gospodării.

Scopul Recensământului populației și locuințelor este de a produce statistici despre structura demografică și socio-economică a populației, gospodării și nuclee familiale, locuințele în care populația își are reședința și condiții de trai, precum și despre clădirile în care sunt situate locuințele.