Câte grădinițe din capitală vor fi închise temporar, pe timp de vară. Perioada maximă de sistare, limitată la o lună

Câte grădinițe din capitală vor fi închise temporar, pe timp de vară. Perioada maximă de sistare, limitată la o lună
Sursa foto: pixelshot

În perioada iunie - august curent, 117 grădinițe își vor sista activitatea temporar, pentru o perioadă de la două săptămâni până la o lună, a anunțat șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, în cadrul ședinței Primăriei.

Potrivit acestuia, decizia a fost luată în urma unor discuții cu părinți și după realizarea unui sondaj în incinta grădinițelor.

„98 dintre instituții sunt în oraș, iar 19 sunt din suburbii. Cele mai multe instituții își vor sista activitatea în perioada lunii iulie, asta deoarece în această perioadă frecvența copiilor este destul de scăzută în proporție de 30-40% din totalul copiilor care frecventează instituțiile”, a anunțat Pavaloi.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Șeful adjunct al Direcției Educație a adăugat că sistarea activității intervine în situația în care personalul angajat în instituții urmează să meargă în concediu anual.

Totodată, acesta a menționat că în perioada în care este sistată activitatea unei instituții, părinții pot înscrie copilul la o grădiniță din vecinătate.