Canalele de Telegram scriu că la o bancă din Ștefan Vodă a avut loc un jaf armat. Poliția: Simulare organizată de MAI

Canalele de Telegram scriu că la o bancă din Ștefan Vodă a avut loc un jaf armat. Poliția:  Simulare organizată de MAI
Imagine simbol

ACTUALIZARE (14:06) Cu puțin timp în urmă, MAI a anunțat că în perioada mai - august desfășoară exerciții tactice de verificare a forțelor de ordine. Un astfel de exercițiu a avut loc în această dimineață și la Ștefan Vodă.

„Aceste exerciții se desfășoară periodic pe întreg teritoriul R. Moldova, asigurând pregătirea constantă a echipelor pentru situații de urgență”, au precizat responsabilii.

ȘTIREA INIȚIALĂ (12:35) Pe mai multe canale de Telegram au apărut informații precum că o bancă din Ștefan Vodă a fost jefuită noaptea trecută și că un agent de pază ar fi fost rănit. Cu toate acestea, „alarma” s-a dovedit a fi falsă.

Contactată de ziar.md, șefa Secției Comunicare și Protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), Diana Fetco, a declarat că de fapt a avut loc un exercițiu de antrenament. Simularea a fost organizată de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Amintim că săptămâna trecută un exercițiu similar a avut loc în nordul țării, la Bălți. Atunci, pe rețelele sociale au fost publicate filmulețe în care mai mulți „ostatici” părăseau un magazin de bijuterii. Totul a fost o simulare.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM