Blocul de operații în cadrul Centrului Perinatal Nivelul III a fost modernizat. Cât au costat lucrările

Blocul de operații în cadrul Centrului Perinatal Nivelul III a fost modernizat. Cât au costat lucrările
Sursa foto: Facebook/Institutul Mamei și Copilului

Vineri, 31 mai, a avut loc inaugurarea blocului de operații în cadrul Centrului Perinatal Nivelul III, Institutul Mamei și Copilului. Potrivit reprezentanților instituției medicale, costul total al proiectului este de 16,2 milioane lei.

Achiziționarea echipamentul performant de ultimă generație a fost posibil datorită sprijinului continuu al partenerilor noștri de la Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) Moldova. Totodată, Organizația Salvați Copiii România a contribuit prin achiziționarea de mobilier moale.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Blocul de Operație modernizat va servi mii de femei și copii în fiecare an. Anual, în aceste săli modernizate se efectuează aproximativ 2.800 de intervenții chirurgicale, dintre care peste 70% sunt intervenții de urgență. Acestea includ peste 1.800 operații cezariene, circa 1.000 operații ginecologice și peste 370 intervenții endoscopice.

Începând cu luna februarie 2022, în cadrul instituției, sunt oferite servicii medicale gratuite în această subdiviziune și pacientelor refugiate din Ucraina.