Birourile de înmatriculare a vehiculelor din orașul Vulcănești și satul Varnița se închid

Birourile de înmatriculare a vehiculelor din orașul Vulcănești și satul Varnița se închid
Imagine simbol. Sursa foto: vulcanesti.md

Birourile de înmatriculare a vehiculelor și documentare a conducătorilor auto din orașul Vulcănești și satul Varnița și-au încetat activitatea. Anunțul a fost făcut miercuri, 15 mai, de către Agenția Servicii Publice (ASP).

Potrivit responsabililor de la ASP, solicitanții serviciilor de înmatriculare a vehiculelor și documentare a conducătorilor auto din cele două localități se pot adresa la următoarele subdiviziuni de competență:

  • pentru solicitanții din orașul Vulcănești - secţia înmatriculare vehicule şi documentare a conducătorilor auto Cahul (strada Prospectul Republicii, 24 G);
  • pentru solicitanții din localitatea Varnița și alte localități din partea stângă a Nistrului - oficiul Anenii Noi de înmatriculare vehicule şi documentare a conducătorilor auto (satul Ruseni, sediul S.R.L. „Transpremium Test”).

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Totodată, solicitanții care au depus până la data de 04.05.2024 actele pentru obținerea unui certificat de înmatriculare sau a unui permis de conducere la subdiviziunea din orașul Vulcănești, le pot ridica la Secţia înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto Cahul, iar solicitanții din Varnița - la oficiul din orașul Anenii Noi.

Reprezentanții ASP precizează că optimizarea numărului de subdiviziuni teritoriale are drept scop eficientizarea resurselor Agenției și îmbunătățirea calității serviciilor prestate.

Anterior, în luna martie a anului curent, Executivul a aprobat o hotărâre prin care a fost simplificată procedura de înmatriculare a vehiculelor. Potrivit modificărilor aprobate, un șir de acte nu vor mai fi obligatorii, iar accesul la documentele disponibile pe platforma MConnect va fi extins.