Autrostrada „Unirii”: A fost scos la licitație contractul de proiectare a unui tronson de 19 kilometri

Autrostrada „Unirii”: A fost scos la licitație contractul de proiectare a unui tronson de 19 kilometri
Sursa foto: Profimedia

Compania Națională de Autostrăzi din România (CNAIR) a scos la licitație un contract de 3,8 miliarde lei pentru proiectare, execuție și asistență tehnică a unui tronson cu șapte tuneluri, din autostrada Târgu Mureș – Iași (Ungheni) ce traversează Carpații, denumită și „Autostrada Unirii”.

Este vorba despre secțiunea 2, lotul 2c, din autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț, respectiv Pipirig – Vânători Neamț (Leghin). Potrivit presei române, tronsonul are o lungime de aproximativ 19,3 km și include realizarea a 7 tuneluri în lungime totală de aproximativ 1,44 km.

Lucrarea, care costă 190 de milioane lei pe kilometrul realizat, este parte din proiectul mai mare al autostrăzii Târgu Mureș – Iași (Ungheni). Durata contractului pentru Pipirig – Vânători este de 30 de luni, dintre care șase luni proiectare și 24 de luni execuție lucrări, la care se adaugă 60 de luni garanție de bună execuție.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Ofertele sunt așteptate până în 25 iunie, iar departajarea lor se face în funcție de preț, de experiența echipei de proiect și de metodologia aleasă la implementarea contractului.

Autostrada Unirii (A8) este construită pe traseul Ungheni – Iași – Târgu Frumos – Pașcani – Târgu Neamț – Poiana Largului – Ditrău – Târgu Mureș, unde va face joncțiune cu Autostrada A3. În prezent, aceasta este la un stadiu de execuție de 18%.