Autoritățile vor aloca 20 de milioane de lei pentru crearea creșelor. APL-urile, îndemnate să participe la concurs

Autoritățile vor aloca 20 de milioane de lei pentru crearea creșelor. APL-urile, îndemnate să participe la concurs
Sursa foto: LRCL de la pixabay

Autoritățile centrale au anunțat luni, 1 iulie, despre lansarea unui nou concurs pentru crearea și extinderea creșelor publice, pentru copiii, familiile și comunitățile din țară.

Astfel, apelul este deschis pentru APL-urile de nivelul I din localitățile cu o populație de peste 5.000 de locuitori.

Pentru extinderea creșelor, Guvernul va aloca 20 de milioane, iar suma maximă pentru proiect este de 1,5 milioane cu posibilitatea de a depăși această sumă cu 15%, sursele suplimentare urmând să fie acoperite financiar de către APL.

Începând de astăzi, 1 iulie, autoritățile publice locale vor avea la dispoziție 30 de zile calendaristice – până pe 30 iulie 2024, pentru pregătirea documentației tehnice și completarea formularelor de participare.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Proiectele selectate urmează a fi implementate până la sfârșitul anului 2024.

Toate detaliile de aplicare și termenele limită pot fi consultate în Ghidul de aplicare la concurs, care urmează a fi publicat pe paginile Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Anul trecut, 20 de localități au beneficiat de programul de extindere a creșelor, ceea ce înseamnă 15 grupe noi create și 20 de grupe de creșă renovate și pregătite pentru sezonul rece. Totodată, au fost create 8 grupe noi, finanțate de partenerii externi, 10 grupe renovate, au fost lansate 8 creșe de tip familial și 2 creșe amenajate de angajatori.