Au fost desemnați câștigătorii Olimpiadelor republicane la Limbile minorităților naționale

Au fost desemnați câștigătorii Olimpiadelor republicane la Limbile minorităților naționale
Sursa foto: mec.gov.md.

64 de elevi au fost premiați în finala Olimpiadelor Republicane la Limba și literatura bulgară, Limba și literatura găgăuză, Limba și literatura rusă și Limba și literatura ucraineană. Competițiile s-au desfășurat în perioada 7 - 9 mai, la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” și a întrunit 241 de participanți.

Cei 64 de elevi premiați sunt discipoli ai unor instituții de învățământ din raioanele/municipiile: Bălți, Briceni, Cantemir, Căușeni, Chișinău, Edineț, Rîșcani, Taraclia, Ungheni și UTA Găgăuzia.

Astfel, locul întâi la Olimpiada Republicană la Limba și literatura bulgară l-a obținut Țveatcova Djulieta, Voinscaia Victoria, Hristeva Anastasia și Covaci Anastasia.

La Olimpiada Republicană la Limba și literatura găgăuză, următorii elevi s-au clasat pe locul întâi: Dragni Irina, Curdoglo Taisia, Iusiumbeli Anna și Econom Olga.

Bucataru Alexandr, Cornei Marie-Alexandra, Babei Alexandru și Palazov Chiril au obținut locul întâi la Olimpiada Republicană la Limba și literatura rusă.

Totodată, Grigoreţ Maria, Colomieț Arina, Danileico Inna și Prodaniuc Maria au fost cei mai buni la Olimpiada Republicană la Limba și literatura ucraineană.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Elevilor claselor a IX-a și a XII-a, deținători ai diplomelor de gradul I, II și III în cadrul olimpiadelor republicane la disciplinele școlare desfășurate pe parcursul anului absolvirii, li se poate acorda nota „10” (zece), din oficiu, la probele de examen la aceeași disciplină în cadrul examenelor naționale de absolvire în învățământul general din acest an.

Olimpiadele Republicane la Limba și literatura bulgară, Limba și literatura găgăuză, Limba și literatura rusă (școala națională), Limba și literatura ucraineană sunt organizate de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane care au loc în perioada 16 februarie – 27 mai 2024.