Au apărut secții staționare de recenzare. Cum și unde pot participa moldovenii

Au apărut secții staționare de recenzare. Cum și unde pot participa moldovenii
Sursa Foto: Biroul Național de Statistică

Au mai rămas zile numărate până când se încheie recenzarea populației R. Moldova, iar Biroul Național de Statistică (BNS) anunță că pentru a spori gradul de cuprindere cu recenzare a populației, din data de 1 iulie pe teritoriul țării sunt deschise 43 secții staționare de informare și recenzare.  

Secțiile reprezintă locații fixe unde persoanele nerecenzate se pot apropia pentru informare sau pentru a completa chestionarul electronic de recensământ la fața locului, cu ajutorul unui recenzor.

Acestea sunt amplasate în fiecare raion - în Chișinău, Bălți și UTA Găgăuzia.  

În cadrul secțiilor staționare de informare și recenzare persoanele pot opta una din două opțiuni:

  1. Recenzarea la locul de domiciliu, pe sectorul unde locuiesc. În acest caz se va lua legătura cu recenzorul de pe sectorul respectiv pentru a stabili recenzarea la locuința respondentului, cu comunicarea detaliilor  de contact ale recenzorului (opțiune valabilă cu excepția zilei de 7 iulie, când se încheie recenzarea).
  2. Recenzarea la secția staționară RPL amplasată în raionul/municipiul, unde persoana își are domiciliul efectiv.

Totodată, la secțiile staționare vor putea să se recenzeze doar persoanele care locuiesc în raionul sau municipiul respectiv pe raza căruia se vor prezenta, potrivit BNS.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Secțiile staționare de informare și recenzare vor activa până pe 7 iulie curent inclusiv, menționează responsabilii de la Biroul Național de Statistică.

Pentru a putea planifica și organiza numărul de recenzori necesari în cadrul fiecărei secții staționare de informare și recenzare, persoanele au posibilitatea să se programeze din timp când doresc să viziteze secțiile, completând următorul formular .