Atenție, un nou tip de escrocherie! Datele de la recensământ NU sunt colectate la telefon

Atenție, un nou tip de escrocherie! Datele de la recensământ NU sunt colectate la telefon
Sursa foto: Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova

Autoritățile atenționează cetățenii despre un nou tip de escrocherie. Astfel, au fost raportate cazuri din partea populației precum că au fost contactați la telefon și li s-au solicitat datele bancare sub pretextul colectării datelor pentru recensământ.

Astfel, autoritățile anunță că datele de la recensământ sunt colectate pe o tabletă și doar prin interviu față în față, iar în chestionarul de recensământ NU sunt întrebări privind datele bancare.

Totodată, în cadrul recensământului, oferiți răspunsuri doar persoanelor angajate de Biroul Național de Statistică, iar recenzorul este obligat să prezinte legitimația și să poarte vestimentație cu logo-ul recensământului.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Puteți verifica identitatea recenzorului la Linia verde (apel gratuit) 0800 800 24.

Timp de trei luni, până pe 7 iulie curent, circa patru mii de recenzori vor merge din casă în casă pentru a colecta date despre cetățeni și despre gospodării.

Scopul Recensământului populației și locuințelor este de a produce statistici despre structura demografică și socio-economică a populației, gospodării și nuclee familiale, locuințele în care populația își are reședința și condiții de trai, precum și despre clădirile în care sunt situate locuințele.

Recensământ 2024: De ce BNS vrea să afle ce au făcut moldovenii în noaptea de 7 spre 8 aprilie?
La finele zilei de 11 aprilie, cea de-a patra zi a Recensământului populației și locuințelor din R. Moldova, au fost recenzate circa 65.000 de locuințe. În total, au fost completate chestionarele pentru aproximativ 127.000 de persoane. Precizările au fost făcute de către directorul Biroului Național…