Atenție! O aeronavă din dotarea Armatei Naționale va survola câteva zile cerul în nordul R. Moldova

Atenție! O aeronavă din dotarea Armatei Naționale va survola câteva zile cerul în nordul R. Moldova
Imagine - simbol

Ministerul Apărării anunță că pe 4 și 5 aprilie se vor efectua zboruri de instrucție cu aeronava din dotarea Armatei Naționale, în cadrul exercițiului multinațional „JCET-2024” (Joint Combined Exchange Training).

Zborurile vor avea loc în perimetrul zonei Centrului de instruire al Regimentului de aviație „Decebal” din Mărculești precum și a Centrului de instruire al Brigăzii infanterie motorizată ,,Moldova’’ din Bălți.

Exercițiul multinațional are loc în perioada 1-19 aprilie curent, cu participarea militarilor moldoveni, români și americani, având ca scop antrenarea în comun, precum și creșterea nivelului de interoperabilitate între contingentele participante.

„JCET-2024” se desfășoară în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2024. Militarii din Batalionul cu Destinație Specială „Fulger” ai Armatei Naționale participă la „JCET”, începând cu anul 2009.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

După cum a anunțat anterior Ministerul Apărării, în contextul desfășurării exercițiului „JCET 2024”, tehnica militară se va deplasa în perioada 1-19 aprilie din unități la poligoanele Armatei Naționale pentru a participa la antrenamente. Astfel, cetățenii sunt îndemnați să-și păstreze calmul și să nu răspândească informații eronate în spațiul public.

Militarii moldoveni, români și americani participă la exercițiul „JCET-2024”
Militarii Armatei Naționale se vor instrui, în perioada 1-19 aprilie, împreună cu colegii lor din România și Statele Unite ale Americii, la exercițiul multinațional „JCET-2024” (Joint Combined Exchange Training). Ministerul Apărării anunță că exercițiul are ca scop efectuarea unui schimb de experien…