Atacurile rusești au avariat jumătate din infrastructura energetică a Ucrainei

Atacurile rusești au avariat jumătate din infrastructura energetică a Ucrainei
Imagine simbol. Sursa foto: Unian

Jumătate din infrastructura energetică a Ucrainei a fost avariată în urma bombardamentelor trupelor rusești. Precizările au fost făcute de către ministrul ucrainean de Externe, Dmitri Kuleba, în cadrul unui interviu pentru revista „Foreign Policy”, notează agenția Unian.

„Fără îndoială, acest lucru a ridicat moralul soldaților ucraineni, dar și al poporului Ucrainei. Dacă pachetul care a fost anunțat imediat după aprobarea legii conținea o baterie Patriot, acest impuls ar fi fost și mai mare în rândul oamenilor, fiindcă ucrainenii suferă cel mai mult de pe urma atacurilor rusești cu rachete”, a precizat șeful diplomației de la Kiev.

Potrivit lui Kuleba, dacă o situație similară s-ar fi întâmplat cu sectorul energetic al unei alte țări, totul ar fi putut fi și mai rău.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„Rachetele balistice rusești sunt adevăratul flagel al acestui război. În ultimul timp, ele au fost folosite în principal pentru a distruge sistemul nostru energetic. Voi îndrăzni să spun că, dacă o altă țară ar suferi de o asemenea amploare de distrugeri în sectorul energetic, aceasta ar fi arătat cu mult mai rău decât Ucraina. Ne ținem, pentru că am învățat multe. Suntem rezistenți, cunoaștem miza, dar ca să facem claritate pentru spectatori, jumătate din sistemul nostru energetic este avariat, iar noi mai trebuie să conducem țara, să luptăm și să atragem sprijinul întregii lumi”, a conchis oficialul ucrainean.

În această primăvară, Rusia a intensificat atacurile asupra instalațiilor energetice din Ucraina. Pe 22 aprilie, RBC-Ucraina nota că, la vară, țara s-ar putea confrunta cu un deficit de energie electrică.

Directorul Centrului de Cercetare a Industriei Energetice (EIRC) din Kiev, Alexander Harcenko, a declarat că este puțin probabil ca Ucraina să treacă de vârfurile consumului de energie electrică în perioada iulie-august și la iarnă fără restricții.